Presó pel gerent d’una constructora per un accident laboral d’un treballador

L'obrer va caure d'una bastida sense subjectar

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

S’ha condemnat a sis mesos de presó i altres punts d’inhabilitació al gerent d’una empresa constructora per un delicte contra els drets dels treballadors en concurs amb un altre de lesions imprudents, per les quals es va sofrir un obrer seu que va caure d’una bastida en el qual es trobava treballant en una façana de Santander i en el qual estava sense subjectar. El Jutjat penal número dos de Santander l’ha condemnat.

Així consta en una sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, dictada després del judici, celebrat per conformitat de les parts. La fallada també imposa al processament una multa de 1.080 euros, a raó d’una quota diària de sis durant sis mesos.

I en concepte de responsabilitat civil, s’ha fixat una indemnització de 123.000 euros, a satisfer al costat de l’asseguradora pels greus danys soferts, i per al que la companyia va consignar 130.000 euros abans de la vista.

L’accident laboral, pel qual inicialment les acusacions sol·licitaven dos anys de presó i multa de 1.620 euros, va tenir lloc el dia 2 d’abril de 2019, sobre les onze del matí, quan la víctima estava treballant en una façana del carrer Nicolás Salmerón.