Possible ampliació de l’ús del certificat a restaurants, espectacles culturals i gimnasos

La mascareta podria deixar de ser obligatòria als patis de les escoles, però no a les aules

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Conselleria de Salut de la Generalitat en matèria de Covid, Magda Campins, ha explicat que estan estudiant la possibilitat d’ampliar l’ús del certificat Covid a restaurants, gimnasos i espectacles culturals “si comencen a pujar els casos” positius de coronavirus.

En una entrevista del 3/24 recollida per Europa Press aquest diumenge, Campins ha indicat que en aquests espais –com també en l’oci nocturn, on ja es requereix el certificat de vacunació– hi ha “més transmissibilitat”.

Ha afirmat que aquesta decisió es prendrà tenint en compte l’evolució de la situació epidemiològica durant les pròximes setmanes, i que és “el pròxim pas” que es planteja aplicar per a reduir els casos.

“No preveiem, en aquests moments i amb les cobertures vacunals que tenim, restriccions més importants” –com el tancament de locals i límits horaris–, ha assegurat, i ha afegit que aquesta seria la mesura que causaria un menor impacte econòmic.

Mascaretes a les escoles

Sobre l’ús de les mascaretes a les escoles, ha dit que aviat podrien deixar de ser obligatòries als patis, però no a les aules: “En els espais interiors de les escoles no estem en aquests moments com per a llevar-la”.

I, quant a la tercera dosi, ha indicat que s’aplicarà a aquelles persones immunodeprimides i majors de 70 anys; les segones començaran a rebre-la a partir del dilluns.