Perill d’incendi a tot Catalunya

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El Cos d’Agents Rurals han activat aquest dilluns el Pla Alfa, el sistema que determina les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals, a 37 de les 42 comarques catalanes.

El pla s’ha activat en el nivell 1 en 17 comarques i en nivell 2 a les altres 20.

A més, donat que el perill d’incendi és molt elevat a l’extrem nord-est del territori català, s’ha activat el nivell 3 del Pla Alfa a 10 municipis de l’Alt Empordà. Així, des d’aquest matí el Pla Alfa està activat en nivell 3 als municipis de Cadaqués, Colera, el Port de la Selva, la Selva de Mar, Llançà, Palau-saverdera, Pau, Portbou, Roses i Vilajuïga. També s’han restringit els accessos al Parc Natural del Cap de Creus.

El nivell 1 està activat a la Selva, el Maresme, Osona, el Moianès, el Berguedà, la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Garraf, el Tarragonès, el Baix Camp, el Priorat, el Baix Ebre i el Montsià.

Les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, el Pla de l’Estany, el Gironès, el Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Bages, el Baix Llobregat, l’Anoia, l’Alt i el Baix Penedès, el Solsonès, la Segarra, l’Urgell, la Noguera, el Segrià, les Garrigues, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta es troben en el nivell 2 del Pla.