Per què han fallat WhatsApp, Facebook i Instagram?

Les tres plataformes socials de la companyia Facebook van estar sis hores sense servei aquest dilluns com a conseqüència d’un canvi en la configuració dels ‘routers’ que coordinen el trànsit entre els centres de dades de la companyia.

La incidència amb WhatsApp, Instagram i Facebook es va començar a notar dilluns cap a les 17:30 h, tal com va recollir el portal DownDetector. La fallada va ser global, i va impedir accedir a les plataformes (ni per l’app ni el web) i enviar missatges en el cas de WhatsApp.

El servei de les tres xarxes socials es va començar a recuperar al voltant de la mitjanit, sis hores després de detectar els problemes de connexió, a causa d'”un canvi de configuració defectuós”.

En concret, la caiguda del servei es va deure a uns canvis en la configuració dels ‘routers’ que coordinen el trànsit de xarxa entre els centres de dades de la companyia, que el va interrompre.

Això “va tenir un efecte cascada en la manera que es comuniquen els nostres centres de dades, fet que va paralitzar els nostres serveis”, explica el vicepresident d’Infraestructura, Santosh Janardhan, en el blog d’Enginyeria de Facebook.

El directiu assegura, a més a més, que no hi ha cap evidència que a causa d’aquesta caiguda s’hagin vist afectades les dades dels usuaris.