Pedro Sánchez promet que Espanya no abandonarà als refugiats afganesos

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest divendres que Espanya “buscarà vies” per seguir evacuant col·laboradors afganesos després d’haver donat per completada l’operació de repatriació i ha promès que no abandonaran l’Afganistan, ara que els talibà controlen el país.

“Espanya no deixarà sol el poble afganès”, ha asseverat Sánchez en un missatge en el seu Twitter. “Seguim compromesos amb la defensa dels Drets Humans i la llibertat al país”, ha afegit.

El Govern espanyol també està “cercant vies d’ajuda per evacuar el major número de persones que han col·laborat amb Espanya i amb la comunitat internacional”, ha explicat, després que Moncloa anunciés a primera hora d’aquest divendres que s’havia completat l’operació d’evacuació, durant la qual s’ha aconseguit treure 1.900 afganesos del país.

D’altra banda, el president del Govern central ha aprofitat per donar les gràcies a tots els que han participat en l’operatiu d’evacuació. A les 7:17 del matí ha aterrat a Dubai l’últim vol espanyol d’evacuació amb el personal i col·laboradors que s’han quedat fins “l’últim minut a l’Afganistan per fer possible aquesta missió de repatriació”, ha destacat.