El Forn Sistaré de Reus, amb més de 110 anys de tradició fornera, ha aconseguit una vegada més classificar-se per a la final del prestigiós Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024, organitzat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. La final es va celebrar el passat 23 de novembre al Teatre Municipal de Banyoles, on el Forn Sistaré va haver de competir al costat de quatre altres destacades fleques: Forn Mistral (Barcelona), Forn Massana (Cornellà de Llobregat), Forn l’Espurna (Berga) i amb la campiona del concurs, la fleca Montserrat Forners (Barcelona).
Forn Sistaré és conegut per la seva coca de recapte i per la seva coca dolça de cireres, però sobretot pel seu pa estrella, que el 2016 ja va ser reconegut com el Millor Pa de Pagès amb IGP. Aquesta fleca de Reus, és un referent local, i destaca per la utilització de productes de proximitat i per la seva passió per l’artesania fornera.
A la vegada, aquest forn forma part d’un col·lectiu de fleques compromeses amb la qualitat i la tradició del pa de pagès català, un producte amb segell d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). La seva participació en aquesta final va subratllar la importància d’aquests forns que treballen cada dia per mantenir viva l’essència de l’artesania fornera catalana.