Oriol Junqueras demana als que el critiquen posar-se a treballar

El president d'ERC demana als que el critiquen a ell i el seu partit posar-se a treballar "a costat del país" per anar "més de pressa"

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reivindicat el llegat de Macià i l’ha comparat amb la situació política actual. Durant el discurs posterior a l’ofrena floral a la tomba del president, Junqueras ha recordat que Macià va fer “tant per Catalunya” que molts “no li van perdonar mai”, mentre que altres el van acusar “de no haver fet prou”. “Una mica com ara, on hi ha qui no ens vol perdonar tot allò que fem per Catalunya i alguns ens acusen de no fer prou“, ha detallat. Pel president d’ERC, si els que els critiquen treballessin “a costat del país” es podria anar “més enllà” i arribar-hi “una mica més de pressa”. Junqueras ha fet una crida al conjunt de país “per sumar i treballar col·lectivament al servei del conjunt de la societat”.

Segons el president d’ERC, la de Macià va ser una presidència “com ara”, amb el lideratge d’una formació política “capaç de fer sumar a gent molt diversa” i recorda que el president va aconseguir sumar “pràcticament al conjunt de la societat catalana per avançar col·lectivament en defensa de les llibertats del país i els drets socials”. “Aquell era repte que ells tenien, el que nosaltres tenim i que sense dubte assolirem”, ha conclòs.