Obstaculitzen amb matalassos i sofàs les vies del tren

Van realitzar els actes vandàlics durant tres dies al començament d'octubre

Un menor ha estat detingut i altres dos identificats per la Guàrdia Civil com a presumptes autors dels actes vandàlics perpetrats durant tres dies des de començaments d’octubre en les vies del tren al seu pas per Huévar del Aljarafe on van col·locar objectes com a matalassos, sofàs o rodes de vehicles.

Per aquests incidents, en els quals van estar implicats diversos trens de passatgers i un de mercaderies perilloses que transportava amoníac, el trànsit va estar interromput fins a l’esmena i neteja de les vies, segons ha explicat la Guàrdia Civil en un comunicat.

Immediatament de conèixer-se els fets, ha informat que la Central Operativa de la Comandància de la Guàrdia Civil de Sevilla va disposar els corresponents serveis tant per a assegurar la seguretat de les persones com de la via, així com per a col·laborar en la ràpida represa del trànsit ferroviari.

Un representant de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) va interposar la corresponent denúncia pels fets traslladant, a més de la seva preocupació per la possibles conseqüències que pogués implicar, tant pels retards ocasionats en els horaris previstos com per la greu afecció que pogués tenir per a la seguretat.

Després de diversos dies de recerques, reconeixements del lloc i diferents preses de declaració, la Guàrdia Civil ha aconseguit detenir un menor i investigar a altres dos, tots entre 14 i 17 anys, pels fets esdevinguts en aquest lloc.

Així mateix, ha indicat que que s’han posat a la disposició de la Fiscalia de Menors de Sevilla sense descartar-se noves detencions. Tant el representant d’ADIF com autoritats municipals i veïns han traslladat el seu agraïment per la resolució i esclariment dels fets.