Obliguen 37 nens a robar amb violència a ancians

Mentre treien diners de caixers automàtics

La Policia Nacional ha detingut a 26 integrants d’una banda, liderada per clans romanesos, que obligava a 37 nens, la majoria d’ells els seus propis fills, a cometre furts i robatoris amb violència a ancians mentre treien diners de caixers automàtics.

Més de 200 delictes ha esclarit la Policia en aquesta operació, anomenada Nastase per l’exjugador de tennis romanès dels anys 70 i que es va iniciar al desembre de l’any passat quan es va detectar un increment de les denúncies per robatoris i furts a ancians en caixers automàtics de tota la Comunitat de Madrid.

Els investigadors van descobrir que darrere d’aquests fets estava una banda organitzada de diversos clans familiars que utilitzaven i explotaven a menors d’edat, en molts casos els seus propis fills, per a cometre aquests delictes.

Segons les perquisicions, al capdavant de l’organització estaven els pares de dues famílies, els qui s’encarregaven de decidir la zona d’actuació dels menors.

Sota els seus ordres actuaven els patriarques d’altres famílies, que coordinaven amb intermediaris el transport dels menors fins a la zona on cometien els furts aquests nens, la majoria sense escolaritzar.

L’organització estava formada per un total de 18 adults i vuit menors d’entre 14 i 18 anys, a més altres 37 nens sense responsabilitat penal per no superar els 14 anys.