Noves mesures contra la Covid: què puc fer i què no?

El vicepresident de la Generalitat en funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat aquest dimecres el tancament de bars i restaurants, i la limitació al 50% de l’aforament en comerços per un període inicial de 15 dies a causa de l’increment dels indicadors de la pandèmia del coronavirus.

Ho ha explicat en roda de premsa al Palau de la Generalitat, en la qual també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Aragonès ha concretat que les restriccions que ha aprovat el Procicat entraran en vigor a partir de dijous a la nit a divendres, tot i que primer les mesures les ha de ratificar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Amb aquestes restriccions, bars i restaurants només podran servir per emportar o a domicili, mentre que el consum a l’interior dels establiments quedarà suspès.

També s’inclou la limitació de l’aforament en comerços al 30%, i es tancaran tots els “serveis amb contacte” excepte les perruqueries.

Els centres comercials i les botigues de més de 400 metres quadrats hauran de controlar l’aforament en temps real, mentre que en tots els equipaments culturals es limitarà l’aforament al 50% i hauran de tancar com a màxim a les 23 hores.

A més, l’activitat esportiva no professional quedarà suspesa aquests 15 dies i els gimnasos es limitaran a un 50% de l’aforament, els actes religiosos també al 50%, els parcs i jardins públics, i àrees de joc infantil tancaran a les 20.00 hores, i se suspèn l’obertura al públic de salons de joc, casinos i bingos.