Novak Djokovic serà expulsat del país i no jugarà l’Open d’Austràlia

El Tribunal Federal d’Austràlia ha rebutjat aquest diumenge el recurs final presentat pel tennista Novak Djokovic per a quedar-se al país, per la qual cosa serà finalment deportat.

Els jutges federals van rebutjar la seva apel·lació després que el Govern cancel·lés inicialment el seu visat per motius sanitaris. El Govern australià va argumentar que l’arribada del tennista serbi, de 34 anys, i que no està vacunat contra el coronavirus, representava una amenaça per a la salut pública.

El veredicte, emès pel magistrat cap del tribunal, James Allsop, ha tingut lloc després d’una decisió unànime dels tres jutges de la cort. Djokovic, nou vegades campió de l’Obert d’Austràlia, es quedarà sense defensar el seu títol en el torneig que comença aquest dilluns, i fins i tot se li podria prohibir la seva entrada al país durant els pròxims tres anys.

La polèmica va arrencar la setmana passada, quan les autoritats van impedir l’entrada del tennista al país per no complir amb els requisits d’entrada al país en relació a les seves estrictes mesures contra el coronavirus, que inclouen estar vacunat.

El tennista serbi ha conegut el veredicte després de passar aquesta última nit en el Park Hotel de Melbourne, també emprat com a centre de detenció d’immigrants, i ara serà reemplaçat pel tennista Salvatore Caruso en el partit que havia d’enfrontar-li demà contra el seu compatriota Miomir Kecmanovic.