Atenció conductors de dièsel: nova pujada de rècord

Els preus es calculen a partir de les dades de més d'11.400 estacions de servei

El preu del dièsel ha tornat a marcar registres rècord a l’Estat i aquesta setmana s’ha situat en els 2,10 euros el litre, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea d’aquest dijous. Es tracta d’un increment de l’1,16% respecte de la setmana anterior, quan va marcar 2,076 euros. La gasolina, en canvi, ha baixat lleugerament fins als 2,128 euros el litre, un 0,7% menys que la setmana passada.

Els preus dels carburants, per tant, es mantenen de nou per sobre dels 2 euros el litre, barrera que van trencar a principis de juny. Els preus es calculen a partir de les dades de més d’11.400 estacions de servei del conjunt de l’Estat i se’ls hi ha d’aplicar el descompte de 20 cèntims el litre que va aprovar el govern espanyol.

L’executiu de l’Estat va aprovar la mesura amb l’objectiu de combatre l’escalada de preus, però, amb la tendència alcista de les últimes setmanes, ja ha quedat sense efecte. De fet, la pujada de preus dels carburants és un dels factors que ha provocat que la inflació al mes de juny s’hagi disparat un punt i mig, fins al 10,2%, la taxa més alta dels darrers 37 anys.