No tots els gels hidroalcohòlics protegeixen

Les infermeres han advertit aquest divendres que no tots els gels hidroalcohòlics protegeixen enfront del Covid-19 i han mostrat la seva preocupació per l’ús dels que no són vàlids per això i donen una falsa sensació de seguretat que pot portar a exposar-se al virus amb conseqüències fatals.

Per això, l’Organització Col·legial d’Infermeria ha llançat una infografia i uns materials informant de quins funcionen i quins no i en això té molt a veure quanta concentració d’alcohol porta.

Abans de comprar qualsevol gel és important llegir el seu etiquetatge, en el qual es precisarà si es tracta d’un higiènic o un gel desinfectant.

Perquè un gel sigui desinfectant ha de tenir un percentatge d’alcohol d’entre el 70% i el 90%, i com el SARS-CoV-2 és un virus s’ha de comprar hidrogel amb efecte viricida, que compleixi la normativa UNE14476.

La higiene de mans amb hidrogel ha de fer-se quan no es disposi d’aigua neta i sabó, després de tocar qualsevol superfície que pugui estar contaminada ja sigui dins de domicili o al carrer -el parc, el transport públic o privat compartit, comerços- i de manera freqüent en reunions, especialment quan hi ha no convivents.

Ha de durar entre 20 i 30 segons i cal esperar que s’assequi perquè sigui efectiu, i tocar només la persona l’envàs.