Un mort i 35 ferits en el xoc de dos autobusos

Entre els dos busos viatjaven 101 persones

El conductor d’un autobús que es dirigia ha mort i altres 35 persones han resultat ferides, algunes d’elles greus, en una col·lisió per abast amb un altre autocar i un turisme registrada a primera hora d’aquest diumenge en l’autovia A-92 a l’altura de Moraleda de Zafayona (Granada).

Aquest succés ha tingut lloc, per causes que està investigant la Guàrdia Civil, minuts abans de les 6.00 hores, a l’altura del quilòmetre 210, sentit Sevilla, de la referida autovia, un dels principals eix viaris d’Andalusia, coincidint a més amb l’Operació Pas de l’Estret (OPE).

L’accident entre els dos autobusos -en els quals viatjaven un total de 101 persones– i el turisme ha condicionat la circulació en la zona, on s’ha habilitat un desviament alternatiu, i el trànsit no ha restablert fins a poc després d’aquest migdia, segons ha informat a EFE un portaveu de l’institut armat.

En els autobusos viatjaven passatgers de diferents nacionalitats, majoritàriament d’origen magrebí, segons fonts sanitàries, que es dirigien fins a Algesires (Cadis) per a posteriorment creuar cap al Marroc.

En total 35 persones –amb edats compreses entre els 18 mesos i els 70 anys– han estat ateses en tres hospitals, la majoria (21) en el Clínic Sant Cecilio del Parc Tecnològic de la Salut (PTS) de Granada, onze en el Neurotraumatológico Verge de les Neus, també en la capital, i la resta a l’Hospital d’Alta Resolució de la localitat veïna de Loja.

D’acord amb l’última actualització de l’estat dels ferits, facilitada a EFE per fonts sanitàries sobre les 18.30 hores, del total d’afectats per l’accident només romanen aquesta tarda en els dos hospitals de la capital granadina vuit persones.

Es tracta de tres homes que es troben en estat molt greu en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’Hospital Neurotraumatológico, i d’un quart que segueix en Observació i que podria rebre l’alta en les pròximes hores; a més de tres menors de 18 mesos, 8 i 11 anys, i la seva mare, que estan ingressats en planta a l’Hospital del PTES.

Emergències 112 Andalusia, que va rebre minuts abans de les 6 de la matinada els primers avisos del sinistre entre els dos autobusos i el turisme, amb persones ferides i atrapades, va activar a la Guàrdia Civil de Trànsit, al Centre d’Emergències Sanitàries (CES) 061, als Bombers del Consorci i a Protecció Civil.

També va desplaçar fins a lloc a diversos tècnics de coordinació i ha informat que els serveis sanitaris van disposar d’un equip d’evolució en el lloc per a atendre qualsevol requeriment sanitari que pogués presentar-se.

El 112 va avisar igualment a les agrupacions de voluntariat de Protecció Civil dels municipis de Huétor Tájar, Cijuela, Santa Fe i Loja, que han donat suport logístic als operatius i han col·laborat en el trasllat dels lesionats.

Els ferits han estat atesos en un hotel restaurant situat a peu d’autovia, des d’on a més s’ha pogut dur a terme el transbord dels passatgers il·lesos.