Moren una dona i els seus dos fills en un incendi a casa seva

La investigació revela que un "llit bloquejava l'entrada" a l'habitació

Una dona i els seus dos fills menors han mort a Almeria aquest dimecres de matinada en un incendi a casa seva, a la barriada de El Alquián. Les primeres dades de la investigació sobre l’incendi apunten que ha estat “intencionat”: hi havia un llit contra la porta de l’habitació on s’han trobat els cossos que “bloquejava” l’accés des de l’exterior.

Fonts del cas han informat a Europa Press que quan els bombers van arribar al número 28 del carrer Euro on s’ha declarat el foc han hagut de “violentar” i “ensorrar” la porta d’entrada, perquè estava “bloquejada amb un llit” col·locat “darrere per dins”.

Les perquisicions preliminars destaquen l'”especial virulència” del foc, que ha afectat gairebé exclusivament l’habitació on es trobaven la dona i els seus dos fills menors, no “usual”. S’està investigant si es deu a la presència de materials inflamables sense més a l’habitació, o si es va poder utilitzar “algun tipus d’accelerant”.

El Jutjat d’Instrucció 5 d’Almeria, en funcions de guàrdia, rebrà els propers dies els informes dels Bombers de la capital, que han enviat fins al lloc dels fets tres vehicles i 12 efectius, i de la Policia Científica.

La investigació continua oberta per determinar l’autoria de l’incendi després de confirmar-se que el foc suposadament ha estat provocat de manera “intencionada”, i dirimir si es tracta d’un delicte contra la persones amb un quart implicat o si és un delicte amb suïcidi.

El succés s’ha registrat sobre les 00.10 hores quan, segons han precisat les mateixes fonts, una “trucada ciutadana” no identificada ha alertat de la presència de fum i flames en un àtic situat al carrer Euro a El Alquián.

Han intervingut sanitaris de la Junta, Bombers d’Almeria i Policia Local i Nacional, que ha activat el protocol judicial per esclarir les causes del succés. Allà romanen efectius de Policia Judicial i Científica, inspeccionant la zona.