Moren prop de 100 persones en l’explosió d’un camió cisterna

També hi ha 92 ferits que sofreixen diversos graus de cremades

Almenys 100 persones han mort i 92 han resultat ferides per l’explosió d’un camió de combustible, segons l’últim balanç proporcionat per fonts oficials, a  la capital de Sierra Leone, Freetown (Àfrica).

L’explosió ha ocorregut en el barri de Wellington, després d’un xoc entre dos camions, un d’ells carregat amb centenars de litres de gasolina, segons ha confirmat l’alcaldessa de la ciutat, Yvonne Aki-Sawyerr, en la seva pàgina de Facebook.

“Ha estat un dia llarg i difícil per a les famílies dels 98 ciutadans de Freetown que han mort i que han començat a prendre consciència de la seva pèrdua, per a les 92 víctimes ferides que sofreixen diversos graus de cremades”, ha indicat Aki-Sawyerr.

L’alcaldessa ha destacat la resposta dels treballadors de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres i del personal municipal i dels serveis sanitaris, que “han treballat diligentment des de l’alba fins al vespre”.

“Les imatges de vídeo i fotos que circulen en les xarxes socials són esquinçadores”, ha apuntat Aki-Sawyerr en un missatge anterior. “El meu més sentit condol per a les famílies i sers estimats de les víctimes de l’explosió. Que les ànimes dels difunts descansin en perfecta pau”, ha indicat.

El president del país, Julius Maada Bio, s’ha declarat “profundament consternat per l’horrible pèrdua de vides” i promès que el seu govern farà “tot el possible per a fer costat a les famílies afectades”.

L’elevat nombre de víctimes mortals, que podria augmentar en les últimes hores, es deu en part al fet que entre els morts es troben moltes persones que van quedar atrapades en els seus vehicles — entre elles els passatgers d’un autobús que ha quedat completament calcinat –, així com clients d’un mercat i de botigues pròximes que van resultar aconseguits per les flames, segons fonts de la cadena BBC.