Moren milers d’ocells per un brot de grip aviària

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un brot de grip aviària ha matat a més de 5.000 ocells migradors i les autoritats alerten d’una possible escassetat d’ous en les pròximes setmanes perquè els ocells de corral són sacrificades com a mesura de precaució; a Israel.

El brot ha obligat a tancar la popular reserva natural ornitològica de Agamon Hula, al nord del país, i a vigilar de prop l’assentament agrícola de Margaliot, van informar avui les autoritats israelianes.

El primer ministre d’Israel, Naftali Benet, es va reunir avui amb el seu assessor de seguretat nacional, Eyal Hulata, i altres experts en sanitat animal per a abordar aquest brot de grip aviària i evitar que passi als humans.

De moment no s’ha confirmat cap cas de transmissió humana, va indicar l’Oficina del Primer Ministre, i les persones que treballen en contacte amb aquests animals ja estan rebent tractament preventiu.

En la reunió, Bennet va ser informat sobre les labors dutes a terme pel Ministeri d’Agricultura per a sacrificar i evacuar els ocells infectats per a detenir la propagació de la malaltia en granges i en la vida silvestre i s’ha determinat que qui hagi estat en contacte amb ocells infectats rebi tractament preventiu.