Moren almenys 15 persones en un nou atac

Els agressors encara no han estat identificats

Almenys 15 persones van morir el dilluns en atacs executats per persones armades no identificades en dues localitats situades en l’estat nigerià de Sokoto, situat en el nord-oest del país, tal com han denunciat les autoritats.

El governador de Sokoto, Aminu Tambuwal, ha detallat que dotze persones van morir en un atac en Illela, mentre que altres tres van ser assassinades en Goronyo, al mateix temps que ha expressat les seves condolences als familiars de les víctimes, segons ha informat el diari nigerià ‘The Premium Times’.

Aquestes zones són algunes de les quals sofreixen una apagada de les comunicacions i sofreixen una prohibició de la celebració de mercats setmanals per a intentar contenir les activitats de bandes criminals armades, que han augmentat els seus atacs durant els últims mesos.

Nigèria ha sofert una deterioració de la situació de seguretat durant els últims anys a causa de les operacions de grups gihadistes i bandes criminals, implicats en diversos segrestos després d’atacs contra centres educatius.

Els atacs a Nigèria, anteriorment centrats en la zona nord-est del país –on operen Boko Haram i la seva escissió, Estat Islàmic a Àfrica Occidental (ISWA)– s’han estès durant els últims mesos a altres zones del nord i el nord-oest, fent saltar les alarmes per la possible expansió d’aquestes xarxes terroristes i criminals.