Moren 75 persones en l’enfonsament d’una embarcació

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

L’Organització Internacional de les Migracions (OIM) ha denunciat la mort de 75 persones a causa de l’enfonsament d’una embarcació davant de les costes de Líbia, en un dels pitjors successos d’aquest tipus d’aquest any en aigües del mar Mediterrani.

“Més de 75 migrants es van ofegar dimecres després de sortir de Líbia, segons 15 supervivents que van rescatar pescadors. Els van portar al port libi de Zuwarah”, ha assenyalat l’organisme a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

Així, l’organisme ha destacat que “aquesta última tragèdia eleva el nombre de vides perdudes al Mediterrani central a més de 1.300 aquest any”. Líbia és el principal punt de sortida des del Magrib per als qui volen arribar a països com Itàlia.

El vaixell de rescat ‘Geo Barentz’, de l’ONG Metges Sense Fronteres (MSF) per ajudar migrants en perill al Mediterrani central, va confirmar dimecres la mort de deu persones a bord d’una embarcació de la qual han rescatat unes cent persones quan estava prop de les costes de Líbia.

Per la seva banda, el servei de guardacostes d’Itàlia va confirmar dissabte el rescat d’uns 400 migrants en dues operacions de salvament davant de les costes de Sicília i Lampedusa, sense informar sobre possibles víctimes mortals.

Més de 53.000 migrants van arribar al país transalpí en els primers deu mesos de l’any, gairebé el doble que en el mateix període del 2020, segons l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR). A més, la Guàrdia Costanera líbia ha interceptat unes 30.000 persones al mar aquest any, segons l’OIM.