Mor una nena de 5 anys després d’estar dos setmanes en una patera

Una nena de cinc anys ha mort aquest dimarts a la nit quan era traslladada en helicòpter a Canàries des del mercant que l’havia rescatada, juntament amb altres persones, després de passar disset dies en una patera a l’Atlàntic.

D’origen subsaharià, la nena ja estava en molt mal estat de salut quan va arribar a bord del Cape Taweelah, un mercant que va rescatar la patera.

Tant la nena com una dona també rescatada de la patera van entrar en aturada cardiorespiratòria quan eren a bord de l’helicòpter de l’exèrcit de l’aire que les traslladava a l’illa de Gran Canària, a uns cinc-cents quilòmetres del vaixell que va rescatar-les.

Els sanitaris van aconseguir reanimar la dona, però no la nena. L’helicòpter va arribar a l’hospital Doctor Negrín de Las Palmas poc abans d’aquesta mitjanit.

La patera havia estat trobada aquest mateix dimarts en un punt de l’Atlàntic entre Mauritània i el Sàhara. De tota manera, s’ignora si va sortir d’aquesta zona, de la qual surten moltes embarcacions cap a les Canàries, o estava a la deriva des d’un lloc més llunyà.

Quan el Cape Taweelah va localitzar la patera hi va trobar trenta-cinc persones amb vida: sis nens, setze dones i tretze homes. A bord també hi havia el cadàver d’un home.

Abans de confirmar-se aquestes dues morts, l’Organització Internacional de les Migracions (OIM) i l’Alt Comissionat de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) havien comptabilitzat, aquest 2021, entre 136 i 160 persones mortes intentant arribar a les Canàries.