Mor un operari quan feia un sol dia que treballava a l’empresa

El paleta de 45 anys mort després de precipitar-se des d’un tercer pis quan participava en la col·locació del tub de desenrunament en unes obres de rehabilitació d’un edifici, tenia un sol dia d’antiguitat en l’empresa Construccions Arixu, a Irun (Guipúscoa),

El treballador ha caigut sobre dos dels seus companys, un dels quals ha resultat ferit amb lesions lleus en un braç, segons recull l’informe de Osalan que ha donat a conèixer UGT-Euskadi.

En un comunicat, el sindicat ha denunciat aquest accident laboral mortal i ha recordat que es tracta del cinquè treballador mort en el que portem de mes i d’any, per la qual cosa ha convocat una concentració de denúncia per a aquest dijous, a les 11.00 hores, en la qual participaran el secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, i el secretari general d’UGT-Euskadi, Raúl Arza, davant la seu del sindicat a Bilbao.

La concentració portarà el lema ‘En el treball accidentis zero. Lan istripu gehiagotik ez!”, perquè la central sindical considera “inadmissible” que els treballadors perdin la vida en el treball. Finalment, ha expressat el seu solidaritzeu amb els familiars, amics i companys del treballador mort.