Mor un nen a l’infectar-se en un parc aquàtic de la ‘menja cervells’

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Un nen, del qual no s’ha conegut la seva edat, hauria mort fa uns dies després d’haver-se infectat amb una ameba coneguda com a ‘menja cervells’. El succés ha ocorregut als Estats Units, concretament a l’estat de Texas.

Segons sembla, el petit va morir el passat 11 de setembre, però, els fets s’han donat a conèixer ara, després d’haver finalitzat la investigació del cas. I és que ha conclòs que, efectivament, el nen es va infectar en l’atracció d’un parc aquàtic públic.

La desgràcia va començar el passat 5 de setembre, o això era que el que pensaven els pares de l’infant. Aquell dia va ser quan el van hospitalitzar, ja que va començar a presentar alguns símptomes estranys i els pares el van portar fins a un centre mèdic.

Va ser llavors quan, després de realitzar-li algunes proves, a l’infant se li va detectar en el seu organisme una meningoencefalitis amebiana primària. És a dir, una infecció molt rara que pot ser causada per una ameba anomenada Naegleria fowleri.

A aquesta se li coneix de forma més col·loquial amb el nom d’ameba ‘menja cervells’ degut que pot fer un dany irreversible en aquest mateix, causant la seva inflamació i la destrucció del teixit cerebral.

Davant d’això, el menor presentava un mal pronòstic i com es tracta d’una infecció bastant perillosa, finalment no va poder tirar endavant, tal i com explica Catalunya Diari.