Mor un jove de 29 anys ingressat a l’uci amb covid

Un jove de 29 anys ha mort en les últimes hores per coronavirus a la Regió de Múrcia, on s’han registrat 394 nous positius que eleven a 3.124 el total de casos actius en l’actualitat, 152 més que ahir, segons les últimes dades epidemiològiques facilitades per la comunitat autònoma.

La víctima és el més jove dels 1.610 morts a la comunitat per la covid-19, segons ha assenyalat el president murcià, Fernando López Miras, en la presa de possessió del nou conseller d’Economia, Luis Alberto Marín.

El jove, veí de la ciutat de Múrcia, era un dels dotze ingressats a cures intensives, cap d’ells vacunat contra el coronavirus, excepte un que acabava de rebre la primera dosi abans d’emmalaltir.

Els 11 ingressats a l’UCI tenen entre 33 i 52 anys, ha explicat López Miras, que precisament ha rebut aquest dimarts la segona dosi de la vacuna, i ha afegit que, tot i que el seu executiu està prenent les mesures necessàries per lluitar contra la pandèmia, el virus “ens porta avantatge”.

El president murcià ha demanat al Govern central l’enviament de més vacunes com la millor manera d’actuar contra la covid-19.

Des de l’inici de la pandèmia, Múrcia ha comptabilitzat un total de 119.690 positius, segons Salut, que registra 3.061 persones en aïllament domiciliari i 63 ingressos hospitalaris. A més, 114.956 residents en aquesta comunitat han superat el coronavirus.