Mor un jove català de menys de 29 anys per covid

El Departament de Salut informa a la seva pàgina web de la mort d’una persona d’entre 20 i 29 anys per coronavirus. Es compleix, així, l’avís que llançava aquest dissabte el president del Col·legi de Metges de Barcelona, ​​sobre la mort de persones joves per covid en les pròximes setmanes.

El virus està deslligat entre la població jove barcelonina. El toc de queda nocturn en vigor ja des d’aquest dissabte i les restriccions imposades per la Generalitat persegueixen contenir la cinquena onada i evitar el col·lapse del sistema sanitari.

Els hospitals de Barcelona, ​​però, comencen a tensionar. Ho demostra la decisió de l’Hospital de Sant Pau aquest diumenge de restringir les visites a pacients ingressats.

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha alertat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que les Unitats de Cures Intensives (UCI) podrien col·lapsar. “Tenim persones d’entre 20 i 30 anys que poden tenir complicacions. Campins demana responsabilitat a la ciutadania perquè hi ha 300 persones a les UCIS.

Conscient del greu missatge que estava expressant, Campins ha subratllat que els sanitaris estan molt preocupats i ha apuntat a la possibilitat que aquests joves ingressats puguin morir.