Mor per covid una jove de 19 anys sense vacunar i sense patologies prèvies

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El coronavirus s’ha cobrat la que fins ara és la seva víctima de menor edat a Balears, una jove de 19 anys sana, sense patologies prèvies, que encara no estava vacunada, i que va patir un ràpid empitjorament de la malaltia que va sorprendre als serveis mèdics per la seva virulència.

La jove va ser ingressada fa poc més d’una setmana a l’hospital Son Llàtzer, a Palma, però la gravetat de l’atac de virus va obligar a derivar-la d’urgència a l’hospital de Son Espases, el de referència de les Balears, on va quedar ingressada a l’UCI davant la seva crítica situació.

La jove no va respondre al tractament mèdic, tot i que va rebre la teràpia EMO, un tractament d’oxigenació de la sang amb membrana extracorpòria al què es recorre quan els pacients no responen al tractament convencional contra la covid. Ni tan sols aquesta teràpia de xoc va funcionar i la jove va morir a l’hospital dissabte passat, tot just poc més d’una setmana després d’haver estat ingressada.

La jove no presentava patologies prèvies, una cosa que podria haver explicat la ràpida evolució de la malaltia, i tampoc estava vacunada ja que el procés per a la vacunació d’aquesta franja d’edat de 16 a 19 anys segueix obert a Balears.