La pastisseria Brunells, situada al centre de Barcelona, ha estat guardonada amb el premi al Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya 2024. Aquest reconeixement, atorgat per l’Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona, ha posat de manifest l’excel·lència d’un croissant cruixent, lleuger i amb unes làmines de full perfectament marcades, elaborat amb mantega com a ingredient principal.
Més de 50 pastisseries d’arreu de l’Estat han competit enguany en aquest certamen, que té com a objectiu impulsar i premiar les habilitats dels pastissers artesans en la brioixeria. El premi, valorat en 1.000 euros, ha estat concedit a Brunells per la seva perfecta combinació de tradició i innovació, segons ha destacat el jurat format per experts internacionals.
El croissant de la Brunells, de banya recta, ha captivat el jurat pel seu equilibri en criteris com el color, el sabor, la textura i la forma. Aquest és el mateix croissant que es ven a la botiga, fet amb una recepta gairebé idèntica a la que va valer a la pastisseria el mateix guardó el 2020. La diferència principal en aquesta ocasió és que s’ha incorporat una mica de llet en lloc d’aigua a la recepta original.
Brunells, una pastisseria amb més de 170 anys d’història, es troba al carrer Princesa. Fundada el 1852, va estar a punt de desaparèixer fa uns anys per manca de relleu generacional. No obstant això, el negoci va reobrir el 2020 gràcies a l’impuls de tres socis.
L’any de la reobertura, Brunells ja va aconseguir el seu primer premi al millor croissant artesà de mantega. Ara, elaboren uns 4.000 croissants a la setmana.
A més, el negoci també ha rebut altres premis com el de la millor coca de Sant Joan Creativa 2024 o la distinció a la millor botiga de Barcelona l’any 2021.