Més mossos als carrers de Catalunya per combatre la “violència gratuïta”

El conseller d'Interior ha admès que “hi ha més gent que usa arma blanca avui que fa quatre anys”, però ha rebutjat que ara hi hagi una “cultura de la navalla”,

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Joan Ignasi Elena ha anunciat aquest dilluns que hi haurà més presència d’efectius d’ordre públic dels Mossos d’Esquadra al carrer per combatre “episodis de violència gratuïta” com els que hi ha hagut darrerament a Manresa, Molins de Rei o Vic.

El conseller d’Interior ho ha dit en una entrevista a Betevé, on ha subratllat que aquest fenomen “relativament nou” tindrà una “resposta” de la Conselleria i dels Mossos. En aquest sentit ha recordat que ja hi ha hagut detinguts a Manresa i a Molins i ha anunciat que hi haurà més agents en esdeveniments “on es pugui intuir que hi pugui haver episodis de violència gratuïta”.

El titular de la cartera catalana d’Interior ha afegit que, a parer seu, la violència gratuïta “sempre té un component de desarrelament, de manca d’expectativa”. “Això no justifica res, i l’acció policial ha de ser contundent, però no es pot oblidar”, ha reblat.

Elena també s’ha referit a l’augment d’episodis de violència en què hi ha implicades armes blanques. El conseller ha admès que “hi ha més gent que usa arma blanca avui que fa quatre anys”, però ha rebutjat que ara hi hagi una “cultura de la navalla”, expressió que, ha indicat, no li agrada.

En tot cas, ha subratllat que les persones que porten navalla “s’han de trobar” i en aquest sentit ha recordat que des de fa uns mesos els Mossos d’Esquadra ja implementen un pla específic per trobar-ne i comissar-ne.