Més de 900 persones treballen en la identificació de positius a Catalunya

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat aquest dijous que més de 900 persones treballen per identificar els casos de coronavirus i els seus contactes a Catalunya, ha informat el departament en un comunicat.

En concret, hi ha 568 persones contractades en els equips d’atenció primària, 240 professionals dels serveis de vigilància epidemiològica de Catalunya i 120 persones que truquen a sospitosos, positius i ajuden a seguir contactes.

La consellera ha remarcat que el volum de persones destinades a identificar els casos positius, els seus contactes i fer el seguiment de la pandèmia pot variar en funció dels rebrots i que aquestes xifres “seran escalables”.

“Hem d’estar preparats per si hi ha pujades fortes en un lloc determinat o globalment”, ha insistit Vergés, que també ha subratllat la importància de trencar les cadenes de transmissió i prevenir els nous casos de contagi.

Ha comentat que la ciutadania ha de tenir tota la informació al seu abast i conèixer què representa ser positiu, quins riscos suposa i com aïllar-se perquè “estarem, malauradament, mesos convivint amb aquest virus”.