“Fer-ho entre tots. És molt nostre”, és el lema de la campanya de la Marató de Donants de Sang de Catalunya. Enguany se celebra el dia 11 de gener fins al 19 passant per tots els racons de Catalunya. L’objectiu compartit en les 4 províncies de Catalunya és aconseguir les 260.000 donacions. Tanmateix, la localitat Tarragonina acollirà la cloenda de la campanya el pròxim 22 de gener.
Un objectiu compartit on poder fidelitzar un grup de ciutadans se sumin en aquestes donacions i assolir unes 10.000 persones com a objectiu clar. Enguany més de 70.000 persones necessitaran rebre transfusions de sang, l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha remarcat que “Catalunya és pionera en donacions i estem segurs que assolirem l’objectiu de les donacions”.
Cada any la segona setmana de gener dona l’inici a aquesta Marató com la crida més important, ja que el desembre, després de Nadal és un dels mesos en què les defenses estan més baixes. Catalunya comptarà amb 78 campanyes de donació més la possibilitat de donar als 12 centres hospitalaris arreu de Catalunya.
La ciutat de Tarragona enguany comptarà com la província de cloenda de la Marató de Donants de Sang de Catalunya. L’alcalde de Tarragona Rubén Viñuales ha remarcat una fita que és “Regalar sang és regalar vida”. Així doncs, el dia 22 de gener es donarà el resultat final de la campanya virtual a la localitat tarragonina de la campanya que es fa a tot Catalunya.

Tot i això, enguany s’ha creat un monument virtual que es podrà escanejar amb el telèfon mòbil que es podrà visualitzar un castell digital i s’anirà tenint de color vermell mentre es vagin realitzant les donacions.
A hores d’ara, les donacions totals de sang compten en un estoc per cinc dies, la directora del Banc de Sang i Teixits, Anna Millan ha recalcat que “no hi ha risc que els pacients no puguin rebre el tractament que necessiten, però hauríem d’estar a 8 dies d’estoc que és la situació òptima”. En els mesos d’estiu com Nadal, el nombre de donants cauen un 19% i s’espera que els ciutadans s’animin a col·laborar en aquesta campanya solidària.
Catalunya va crear el 1936, el primer Servei de Transfusió del món i el 1963 es va crear la primera associació de sang a Catalunya anomenada Associació de donants voluntaris de sang de l’hospital de la Santa creu i Sant Pau. Amb tot això, Catalunya esdevé una comunitat molt important que fa visible i lluita pels màxims donants de sang.