Més de 1.500 casos de la verola del mico a Catalunya

S'han administrat 1.045 dosis de vacuna

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha detectat 152 casos més de la verola del mico, i el total de casos registrats a Catalunya puja a 1.558, ha informat el departament en un comunicat aquest divendres.

S’han notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya un total de 2.248 casos sospitosos o probables des de la confirmació del primer cas a Espanya.

La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han mostrat simptomatologia entre el 5 de maig i el 31 de juliol.

El departament ha administrat 1.045 vacunes contra la verola del mico des del 21 de juliol, sempre amb cita prèvia a l’Hospital Clínic, al BCN Checkpoint i a l’Unitat d’ITS Drassanes-Vall d’Hebron.

SÍMPTOMES

Gairebé tots els casos presenten febre, astènia, limfadenopaties i exantema i les lesions s’han localitzat en les àrees genital, perioral o perianal en “la majoria dels casos” tot i que també s’han presentat en altres zones.

Fins al moment, les complicacions greus descrites són la proctitis i l’afectació ocular, que en ocasions han requerit hospitalització i els pacients ja han rebut l’alta.