Mata tres indigents en ple carrer

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La fiscalia ha demanat presó permanent revisable per a l’home detingut per matar tres sensellar l’abril del 2020 a Barcelona. En l’escrit presentat pel ministeri públic al jutjat d’Instrucció 23, s’acusa el detingut -en presó provisional- de tres delictes d’assassinat amb traïdoria. El fiscal apunta que les tres víctimes -assassinades el 16, 18 i 27 d’abril- eren vulnerables, ja que vivien al carrer, i es trobaven indefenses tenint en compte que ja estava vigent l’estat d’alarma per la pandèmia i no podien defensar-se ni demanar ajuda. Amb tot, reconeix al presumpte autor la circumstància atenuant de drogues i ingesta d’alcohol en el moment dels fets.

L’acusat va néixer l’any 85 al Brasil i no té antecedents penals. Segons recull el text de fiscalia, l’home va actuar de forma similar en tots tres casos, buscant expressament el mateix tipus de víctima, “homes que es trobaven dormint al carrer sent indigents i, en conseqüència, vulnerables i desprotegits”.

Per tots tres casos, ocorreguts a l’Eixample, se sol·licita la pena de presó permanent revisable així com la inhabilitació absoluta durant el temps de condemna. En cas que no apliqués la pena de presó permanent revisable, el fiscal demana amb caràcter subsidiari la imposició d’una pena de 25 anys de presó. D’altra banda, sigui quina sigui la pena imposada, considera que és procedent acordar llibertat vigilada per un termini de deu anys un cop complerta la pena, tenint en compte factors com la seva perillositat.

En concepte de responsabilitat civil, el ministeri públic demana que l’acusat indemnitzi els familiars d’una de les tres víctimes. Concretament, sol·licita indemnitzar amb 150.000 euros el fill menor de la víctima -a través de la mare-, amb 100.000 euros cadascun dels pares i amb 30.000 euros als germans.