L’oci nocturn podria obrir fins a les 2 de la matinada

El Ministeri de Sanitat ja ha dissenyat com vol que sigui aquest estiu, encara marcat pel covid però amb les xifres de contagis a la baixa i la vacunació a l’alça.

Si la incidència no és superior a 150, els locals d’oci podran obrir fins a les dues de la matinada. Estarà permès que les terrasses s’ocupin al 100%, però sempre que es mantingui una distància d’un metre i mig entre taules.

Només es podran ajuntar deu persones com a màxim a l’exterior i sis a l’interior, amb restaurants i bars no pot superar el 50% del seu aforament de portes cap a dins. I hi haurà esdeveniments multitudinaris, però amb límits a la quantitat de públic permès en funció de la incidència de cada comunitat.

El Govern, que vol que les normes siguin aquest cop comunes a tot Espanya, planteja aquestes mesures en l’esborrany de ‘Actuacions de resposta coordinada pel control de la transmissió de covid-19’, avançat per ‘La Voz de Galicia’.

El Consell Interterritorial, que reuneix l’Executiu i les autonomies, abordarà la proposta en la seva cita de dimecres, però el consens sembla ara mateix difícil. Algunes comunitats consideren que la iniciativa plantejada per Sanitat es queda curta i hauria de ser més restrictiva, mentre que altres creuen oportú obrir més la mà. Fins ara, aquest tipus de mesures havien estat simples recomanacions, i les autonomies podien o no complir amb elles, però aquesta vegada el plantejament passa perquè siguin obligatòries.