L’oci nocturn no obrirà a Catalunya

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha explicat que davant les xifres d’incidència de la sisena ona de la pandèmia de coronavirus no és el moment d’obrir l’oci nocturn a Catalunya.

En una entrevista en Ràdio 4 recollida per Europa Press, ha reivindicat que no han posat “grans restriccions” amb la limitació d’aforaments i el tancament de l’activitat a partir d’una determinada hora per a reduir mobilitat i interacció social.

Sobre l’aplicació del passaport Covid com a mesura per al control de la pandèmia, Cabezas ha recordat que han encarregat al Comitè científic assessor del Covid-19 la seva revisió perquè valorin la utilització que ha fet del document l’Executiu català, encara que no ha concretat si l’informe estarà llest dilluns que ve.

La secretària ha explicat que serà llavors quan la Comissió delegada en matèria de Covid-19 –que encapçala el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al costat d’altres membres del Govern– revisi les restriccions actuals.

En ser preguntada per si l’aixecament del toc de queda comportarà un augment dels botellons com en ones anteriors, Cabezas ha dit que amb la limitació de les reunions socials a 10 persones ha d’ajudar a evitar aquest tipus de pràctiques.

Sobre la situació en altres comunitats que tenen incidències menors que les de Catalunya i l’oci nocturn obert, la secretària ha dit que les xifres són “difícilment comprables” perquè a Catalunya es realitzen moltes més proves diagnòstiques i, per tant, detecten més casos.