L’Esquerra Independentista convoca una “manifestació estàtica” a Barcelona per la Diada

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Les organitzacions de l’Esquerra Independentista –CUP, Arran, Endavant, i SEPC, entre d’altres– han convocat una “manifestació estàtica” al passeig Lluís Companys de Barcelona per la Diada d’aquest any.

En una roda de premsa al Fossar de les Moreres, la portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Maria Rovira, ha explicat que la mobilització comptarà amb “les mesures sanitàries imprescindibles” per evitar contagis de coronavirus, perquè veuen imprescindible fer compatible la prevenció davant la pandèmia amb el dret a manifestació.

En concret, es mantindrà una distància de dos metres entre els assistents, ús obligatori de màscara, difondran codis QR a través de les xarxes socials per inscriure’s a la concentració i garantir així l’aforament, hi haurà quatre punts d’accés, es prendrà la temperatura a tots els participants i hi haurà un servei d’ordre amb 80 militants encarregats que es compleixin les mesures sanitàries.

Rovira ha defensat la necessitat de continuar-se mobilitzant contra el “context d’ofensiva capitalista i patriarcal” que considera que es produeix arran de la crisi del coronavirus.

Per ella, és imprescindible reivindicar que hi ha una altra manera de viure i de gestionar la crisi: “Una sortida que vagi a l’arrel dels problemes de les classes populars. No volem pegats, volem capgirar el model de dalt a baix”.

CRITICA TORRA

També ha intervingut la portaveu d’Arran, Adriana Roca, que ha acusat el Govern de ser “incapaç de fer una gestió coherent” i ha criticat que durant l’estat d’alarma l’executiu de Quim Torra reclamés recuperar les competències de la Generalitat i que, un cop recuperades, hagin fet el mateix que el Govern central, segons ella.

Ha afirmat que en un context de crisi, que creu que agreuja la precarietat laboral i els drets dels treballadors, el Govern està “més preocupat de les seves pugnes i batalles internes i electoralistes que de plantejar una sortida possible a aquesta crisi”.

A més de la manifestació al passeig Lluís Companys, que substituirà la tradicional manifestació anticapitalista que es fa amb motiu de la Diada, l’Esquerra Independentista també celebrarà una manifestació juvenil a Barcelona a les 10.30 hores, un acte a Lleida a les 13.00, una concentració a Reus a les 19.30 i una altra mobilització a Girona a les 11.00, i en totes les convocatòries es garantiran unes mesures sanitàries semblants.