Les persones que han passat la covid poden ser immunes durant molts anys

Tot i això és necessari vacunar-se per si es poguessin infectar amb alguna altra variant

Les persones que han passat la covid-19 podrien arribar a ser immunes a la malaltia durant molts anys. Això és el que afirma un estudi recentment publicat a la revista Nature segons els quals el sistema immunitari està preparat per fer front a una nova infecció.

Tot i que altres estudis han apuntat que els anticossos contra el coronavirus comencen a reduir-se al cap dels quatre mesos de superar la malaltia, les noves investigacions centren la seva mirada en un altre tipus de cèl·lules. Concretament, en les cèl·lules del plasma de la medul·la òssia i que poden sobreviure dècades.

L’estudi publicat per la revista Nature va analitzar els anticossos de 77 persones que havien passat la malaltia, la gran majoria amb casos lleus. Com s’esperava al cap de quatre mesos els anticossos van baixar notablement, però cada cop ho feien més lentament i al cap d’onze mesos la davallada s’aturava.

És en aquests moments quan els investigadors van començar a buscar d’on venien els anticossos que quedaven i van descobrir que es generaven al moll de l’os. Tot i això, no està assegurat que aquestes persones no es poguessin tornar a infectar, especialment amb una altra variant diferent de la covid-19. Per aquest motiu, els investigadors apunten que encara que es pugui arribar a ser immune és necessari vacunar-se.