Les morts per Covid en residències pugen fins a les 150 en l’última setmana

Usuàries d'una residència. ACN

Els morts per Covid-19 en les residències d’ancians espanyoles han augmentat de 105 a 151 en l’última setmana, segons l’última actualització de dades de l’Institut de Majors i Serveis Socials (IMSERSO), publicats aquest divendres.

Es confirma, així, la tendència a l’alça que es ve registrant des del passat 12 de juliol, quan es va comptabilitzar una sola defunció. Des de llavors, aquesta xifra ha anat pujant progressivament fins a sobrepassar les 150 morts en la setmana del 9 al 15 d’agost, l’última de la qual es tenen dades.

Sí s’ha comptabilitzat una baixada del nombre de contagis per coronavirus en aquests centres, que han estat 1.293, una vintena menys que els registrats una setmana abans. En total, hi ha 250 residències a Espanya amb, almenys, un positiu per coronavirus en l’actualitat.

Per comunitats autònomes, Catalunya és la que més morts ha registrat aquesta setmana, amb 33, per davant d’Andalusia, amb 324 persones mortes, i la Comunitat de Madrid amb 18. Per la seva banda, a Castella i Lleó s’han comptabilitzat 15, a Castella-La Manxa 12, i 10 a la Regió de Múrcia.

Només a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla no s’han comptabilitzat morts en aquesta última setmana, segons les dades de l’IMSERSO.