Les mascotes no es podran vendre en botigues

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La nova Llei de Benestar Animal en què treballa el Govern prohibirà la cria de mascotes per part de particulars, la compra d’animals en botigues i, a més, proposa la reconversió dels zoos a llocs de cria autòctona en captivitat, entre altres matèries, segons ha explicat el director general de Drets dels Animals, Sergio G. Torres.

En una reunió al Congrés amb més de mig centenar de col·lectius i entitats relacionades amb la protecció animal, Torres ha exposat les línies generals de el text en el qual treballa el seu departament.

Un dels objectius de la norma, segons ha indicat el director general, és el «sacrifici zero» i, per això, una de les claus és el «abandó zero». En aquesta línia, la norma crearà fins a sis registres estatals: d’animals de companyia, de nuclis zoològics, de criadors, de inhabilitats per pertinença d’animals, professionals de l’comportament animal i d’entitats de protecció animal.

El primer d’ells busca establir un major control d’aquests animals coordinat entre les 17 comunitats autònomes i de les seves dades, tant de la seva procedència com sanitaris; el de nuclis zoològics no només permetrà tenir un registre complet, ja que moltes comunitats autònomes no compten amb ell, i tenir un sistema homogeni alfanumèric a tot el país, sinó també evitar que «criadors pirates» puguin publicar anuncis en plataformes d’Internet. Aquest últim punt es veurà també reforçat, a més, pel nou registre de criadors.