Les mascaretes quirúrgiques no protegeixen contra l’òmicron

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La variant òmicron ha arribat ja a Catalunya i a Espanya, provocant una greu pujada de casos de covid que ha acabat desembocant en l’obligació de mascareta en exteriors arreu de l’estat espanyol i mesures més restrictives a Catalunya.

José Luis Jiménez, doctor en enginyeria per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts i catedràtic de Química i Ciències Mediambientals a la Universitat de Colorado, ha parlat aquest dijous al Versió RAC1, de Toni Clapés, sobre la transmissió d’aquesta nova variant i les mesures que s’han adoptat.

Jiménez s’ha mostrat contundent i ha qualificat de “teatre” la decisió de fer obligatòria la mascareta en exteriors: “La mesura de portar mascareta en exteriors serveix de molt poc. Estem davant l’enfermetat que es transmet més ràpid que coneix la humanitat. S’han de fer mesures de veritat i no teatre”, ha dit.

Sobre les mascaretes, precisament, ha explicat que les mascaretes quirúrgiques no protegeixen prou contra l’òmicron: “Les mascaretes quirúrgiques no filtren molt bé i no s’ajusten a la cara. Contra òmicron, només serveixen les mascaretes FPP2 o FPP3, sempre ben ajustades. Això sí que protegeix”, ha sentenciat.