Les mascaretes KN95 deixaran d’estar a la venda a partir de l’1 d’octubre

La pandèmia de la Covid-19 s’ha introduït en la societat un coneixement cada vegada més gran de termes, conceptes i productes relacionats amb la sanitat i, en concret, amb l’epidemiologia.

Després de l’obligatorietat de l’ús de mascaretes, els ciutadans van començar a conèixer els diversos tipus que existeixen la higiènica, la quirúrgica i les epis, entre les quals s’emmarquen les conegudes FFP2 i KN95. Des de l’1 d’octubre, aquestes KN95 es deixaran de vendre a les farmàcies.

Aquest tipus de mascaretes no gaudeix de la marca de Conformitat Europea (CE) – la marca que es col·loca en un producte per indicar que compleix amb els requisits essencials de seguretat de les directives europees o de les normes tècniques- i, llevat que es completi l’avaluació per posar-li aquest segell a les del tipus KN95, desapareixeran del mercat.

A més, també deixaran de comercialitzar-se totes aquelles mascaretes considerades equips de protecció individual (EPI) amb especificacions tècniques diferents a les normes harmonitzades de la Unió Europea.