Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Les mascaretes a l’aire lliure es podran treure abans de juliol

Espanya ha posat en marxa el passaport sanitari

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que ha comparegut a la roda de premsa habitual dels dilluns per explicar l’última hora de la pandèmia, ha reiterat que, al seu parer, les mascaretes es podran treure pel juliol “o potser abans” en espais oberts, sempre i quan les xifres de la pandèmia mantinguin la tendència a la baixa actual.

En espais tancats caldrà esperar, i en alguns espais concrets Simón ha advertit que abans de poder eliminar aquesta mesura de seguretat caldrà que hi hagi “àmplies” taxes de vacunació en totes les franges d’edat. Però a l’exterior ho ha donat per fet. També ha recordat que per poder prendre aquesta decisió cal “modificar una llei”, cosa que comporta un cert temps, però ha considerat que és factible poder-ho fer dins del termini que ha marcat.

Finalment, Simón també ha recordat, a les portes de l’inici de la temporada vacacional, que és possible rebre la segona dosi de la covid-19 en una altra Comunitat Autònoma. Tot i això ha recordat que demorar el segon vacció uns dies no està contraindicat, i ha subratllat que sempre és “més fàcil” canviar la data a la pròpia Comunitat i completar la pauta allà.

En marxa el passaport sanitari

Espanya s’ha avançat 20 dies a l’entrada en vigor oficial del Certificat Covid Digital de la Unió Europea i l’ha començat a emetre avui, segons ha explicat Alfredo González, secretari general de Salut Digital del Ministeri de Sanitat. Alhora, els aeroports estatals han començat a admetre també avui els certificat emesos en altres països.

Un nou pas per a la recuperació de la normalitat prèvia a la pandèmia i, sobretot, del turisme, una branca essencial per a l’economia espanyola. González ha recordat que sense aquest certificat també es pot viatjar, però aleshores cal complir els requisits sanitaris que marca cada país. Això comporta un procés d’entrada “més lent” que, en canvi, amb el Certificat Covid Digital s’agilitza.

Les Comunitats Autònomes han començat a emetre el document aquest dilluns, per bé que algunes no han pogut posar encara en marxa el sistema i ho faran els propers dies, segons ha explicat González. En paral·lel, també els emet, només de manera telemàtica, el Ministeri de Sanitat, que té la voluntat de donar suport a les Comunitats en aquesta qüestió.

D’altra banda, el secretari general de Salut Digital també ha recordat que des d’avui les persones amb pauta de vacunació contra la covid-19 completa de qualsevol punt del món poden entrar a Espanya, només amb els requisits d’haver rebut vaccins aprovats per l’EMA o l’OMS i d’haver-se posat l’última dosi fa 14 dies.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’EscèNit de Girona s’allarga durant quatre setmanes

Notícia següent

Corembe i Tortosins pel Monument acusen l’Ajuntament de no respectar la consulta del 2016

Notícies relacionades