Les funeràries demanen esglaonar les visites als cementiris per Tot Sants

El 30 d'octubre a les 9 hores es guardarà un minut de silenci per homenatjar els difunts i les seves famílies

El sector funerari català, agrupat a Asfuncat, ha fet una crida a la ciutadania per esglaonar les visites als cementiris els dies anteriors i posteriors de Tot Sants amb l’objectiu de no sobrepassar l’aforament permès, així com evitar les hores punta i reduir el temps d’estada.

Hi haurà controls d’aforament per mantenir les distàncies de seguretat, rutes senyalitzades i recorreguts marcats a l’interior dels recintes.

Per altra banda, l’entitat proposa guardar un minut de silenci per homenatjar els difunts i les seves famílies el 30 d’octubre a les 9 hores, així com utilitzar crisantems, clavells i gerberes rosades als homenatges per simbolitzar l’eternitat, l’amistat vers les famílies i l’agraïment als professionals.

Asfuncat considera que enguany Tot Sants serà “un dia molt significatiu” perquè “moltes famílies no han pogut acomiadar-se dels seus éssers estimats com els hagués agradat” amb motiu de la covid-19.

El control d’aforaments vetllarà perquè es respecti el màxim d’una persona per cada 2,5 m2. També es controlaran els fluxos de mobilitat establint direccions d’entrada i de sortida i recorreguts de manera que les persones no es trobin en sentits oposats.

Hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic a disposició del públic en llocs accessibles i visibles per facilitar el rentat de mans. En cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, caldrà usar gel hidroalcohòlic abans i després d’utilitzar-les.

L’ús dels lavabos estarà limitat a una persona, excepte que requereixi assistència. Es reforçarà la neteja i desinfecció dels serveis i s’incrementarà el nombre de persones que habitualment atenen les visites per tal
de garantir tot l’operatiu.

Per altra banda, l’empresa de serveis funeraris Àltima, que gestiona diversos cementiris, ha explicat en un comunicat que el dia 1 de novembre es retransmetrà per internet una cerimònia religiosa i una de laica en homenatge als difunts que s’emetran en obert a les pàgines web d’Àltima i Roques Blanques.