Les farmàcies podrien cobrar per comunicar els positius de les baixes laborals

El Col·legi de Farmacèutics ha defensat la possibilitat que les farmàcies cobrin un petit import, a més del preu del test d’antígens, per la comunicació del positiu a l’administració per a la tramitació de les baixes laborals a través de la plataforma que s’està ultimant.

Així ho ha explicat en declaracions a Europa Press el president del Col·legi de Farmacèutics de Balearea, Antoni Real, qui ha insistit que en tot cas es tractaria d’un petit import “simbòlic” pel treball extra que suposarà i perquè sigui valorat pel pacient.

La plataforma per a la comunicació dels positius i la tramitació de les baixes laborals podria estar llesta en uns dies, encara que Real no ha precisat el moment, atesa la situació de saturació.

Real ha precisat que, de moment, és una recomanació i que podria donar-se el cas que hi hagués farmacèutics que optessin per no cobrar per la gestió que suposarà la tramitació.

Segons el nou protocol, després del positiu amb el test d’antígens en la farmàcia sota la supervisió de l’especialista, podria començar, en cas de ser necessari, la tramitació de la baixa laboral des del mateix establiment.

Això, ha admès Real, suposarà un treball extra per als treballadors de les farmàcies pel que s’aposta per aquesta recomanació, sempre des d’uns marges “assumibles i comprensibles”.

A més, Real s’ha referit també a la situació d’excepcionalitat actual i que preveu un increment de la càrrega de treball però solo de manera temporal.