Les dones treballaran gratis fins a finals d’any

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Les dones treballaran gratis des d’aquest dijous 18 de novembre fins al 31 de desembre. Aquest és el principal missatge de la campanya #JoTreballoGratis, impulsada per la UGT per denunciar la bretxa salarial.
Aquesta iniciativa pretén conscienciar els treballadors sobre aquesta discriminació per raó de sexe, amb una «repercussió severa» en els salaris de les dones, més evident després de la jubilació. Així mateix, la pandèmia ha donat visibilitat a sectors fortament feminitzats, que han estat al capdavant de la crisi sanitària amb salaris baixos i condicions de treball més precàries que les dels companys homes. La bretxa salarial és d’un 11,95% a l’Estat.
D’acord amb aquestes dades, les dones de l’Estat comencen a treballar gratis a partir del 18 de novembre, 43 dies de més que els homes.

La UGT ha alertat que, al ritme de progrés actual, l’eliminació de la bretxa salarial no es produirà fins al 2104, tot i que fa 45 anys que existeix la legislació europea en matèria d’igualtat salarial. De fet, actualment la bretxa salarial a la Unió Europea és del 14,1%, per sobre de la mitjana estatal.