Les discoteques encara no poden obrir perquè la resolució no s’ha publicat al DOGC

Les discoteques i sales de ball de Catalunya no podran obrir encara aquesta nit perquè els serveis jurídics del Departament de Salut estan corregint formalment la resolució que ha de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), probablement demà.

Encara que el sector esperava que la resolució entrés en vigor avui, el DOGC no l’ha publicat, segons ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, per un «procediment jurídic per a passar una correcció formal del document».

Encara que alguns especialistes i metges han expressat la seva contrarietat perquè l’obertura de locals d’oci nocturn significa incrementar el risc de contagis, sobretot en locals tancats, les autoritats sanitàries catalanes permetran que les discoteques reobrin fins a les tres de la matinada, sense poder ballar i amb estrictes normes de seguretat, encara que sí que podran programar actuacions en directe.

Les autoritats catalanes consideren que amb aquesta reobertura de discoteques i sales de ball es pot evitar la proliferació del botellón i festes il·legals, potenciant l’oci nocturn regulat amb prevenció davant el coronavirus.

La reobertura també respon a la pressió exercida per les patronals d’oci nocturn Fecasarm i Fecalón per reactivar un sector que ha estat dels més castigats per les mesures anti-covid després de detectar-se que molts brots s’originaven en aquests locals.

Ara, se’ls imposaran mesures més restrictives a l’hora d’obrir, com que tanquin a les tres de la matinada, no podran utilitzar les pistes de ball, que hauran d’estar ocupades per taules i cadires o només cadires i l’aforament del local no podrà sobrepassar el 50%, mentre que tot el públic haurà d’usar mascareta quan no estigui consumint.