Les ciutats volen augmentar el límit de velocitat de 30 a 50km/h pels embusos que es creen

Una ciutat espanyola ja es planteja augmentar el límit de velocitat urbana a 50km/h per la gran quantitat d’embusos que es produeixen si es circula a 30km/h.

És el cas de Màlaga, la primera de les grans ciutats que ha detectat ja que rebaixar a 30 km/h el límit de velocitat urbà no és la solució per afrontar els problemes generats de la pròpia circulació, una mitjana presa en principi per reduir l’índex d’atropellaments però que genera altres problemes.

I és que l’Ajuntament de Màlaga ha aplicat aquesta reducció a 30 km/h de la velocitat màxima a la qual es pot circular a les vies urbanes d’un únic carril per sentit en res menys que 3.600 carrers de la ciutat, el que suposa gairebé tres de cada quatre d’aquest.

Així doncs, com recull el diari Sud, l’Àrea de Mobilitat deixa la porta oberta a aprofitar l’excepcionalitat que li permet la nova normativa per recuperar els 50 km/h en algunes vies, prèvia senyalització específica. Carrers en què es registra una alta intensitat de trànsit i en què es constati que l’obligatorietat de baixar la velocitat estigui causant problemes de congestió en la circulació tant en aquest carrer com en l’entorn.