L’actor Ahmad Alhamsho narra la seva fugida de Síria fins arribar a Barcelona al llibre ‘Todos los Ahmad del mundo’

Ramon Térmens adquireix els drets de l'obra per fer-ne una adaptació cinematogràfica en un futur

L'actor i autor de 'Todos los Ahmad del mundo', Ahmad Alhamsho. ACN
L’actor Ahmad Alhamsho narra la seva fugida de Síria per la guerra fins arribar a Barcelona al llibre ‘Todos los Ahmad del mundo’ (Plataforma Editorial). En declaracions a l’ACN, apunta que el missatge que vol transmetre a ‘Todos los Ahmad del mundo’ és que la gent sàpiga que la seva història no és única al món, sinó que moltes persones viuen les dificultats que ha patit ell. “Vull ser la veu d’aquesta gent”, assegura. Alhamsho va ser un dels actors de la pel·lícula ‘La dona il·legal’ de Ramon Térmens. De fet, la productora del cineasta, Segarra Films, ha adquirit els drets del llibre per fer-ne una adaptació cinematogràfica en un futur.
La idea del llibre va sorgir a partir d’una entrevista que li van fer a Alhamsho a ‘La Vanguardia’ pel seu paper a ‘La dona il·legal’ i Jordi Nadal, de Plataforma Editorial, li va proposar tirar endavant una obra. El resultat va ser ‘Todos los Ahmad del mundo’: un relat testimonial sobre la fugida de Síria de l’actor Ahmad Alhamsho i dels riscos que va córrer com quan va estar a punt de morir al mar o la seva estada en un camp de refugiats.

Nascut a Al-Thawra l’any 1992, l’autor recorda els seus orígens i la seva infantesa i altres moments de la seva vida com quan va començar el servei militar als 18 anys, mesos abans d’esclatar la guerra a Síria, i que una complicació mèdica el va salvar d’anar a l’exèrcit. Posteriorment va decidir fugir del seu país i deixar enrere la família, amics i la seva vida.

La idea del llibre és parlar de què passa amb els refugiats al cap dels anys després d’arribar fins aquí i les dificultats, assegura Alhamsho, que ell es va trobar. Actualment viu Barcelona i treballa com actor i educador en centres d’emergència de menors tutelats. A més de ‘La dona il·legal’, també ha treballat en sèries de TV3 i pel·lícules com ‘Si no t’hagués conegut mai’. Al teatre, entre altres, ha col·laborat i assessorat amb la seva pròpia experiència com a refugiat en el procés de creació de l’espectacle ‘Maremar’, de Dagoll Dagom.

Térmens

Ramon Térmens, director de ‘La dona il·legal’, ha apuntat que el projecte per fer un film sobre la vida d’Ahmad Alhamsho va sortir durant el primer del càsting de la pel·lícula. Van escoltar la seva història i van quedar fascinants i van pensar que donaria per una pel·lícula.

Després del rodatge, quan van llegir el llibre van decidir adquirir els drets cinematogràfics per fer-ne un film en un futur. “Més endavant intentarem fer l’adaptació, no és una producció senzilla pel seu trajecte des que surt de Síria amb el drama al mar que viu i tota la part del camp de refugiats a Grècia. És un projecte que ens entusiasma”, assegura Térmens.