La xocolata s’acabarà extingint

L’any 2008, es calculava que a causa de les altes temperatures i les extremes condicions de sequera, la xocolata podria ser tan exclusiva com el caviar, aproximadament l’any 2030. No obstant això, els últims estudis apunten que per al 2050 ja estarà totalment extingida.

Per afrontar la situació, la marca de xocolatines Mars ha decidit unir forces amb un grup de científics de la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, activant un pla de xoc. La solució passa per fer servir el CRISPR, una tecnologia capaç de fer modificacions a la carta en l’ADN i el genoma.

L’últim informe de la National Oceanic and Atmospheric Administration afirma que el canvi climàtic no afectarà la generació actual de plantes de cacau, sinó a la següent. Per tant, “hi ha temps per a l’adaptació”. No obstant això, el 90% dels cultius ja no seran aptes el 2050.

L’agència recomana centrar-se en conrear races específiques que siguin resistents a la sequera i esforçar-se més per conrear llavors de cacau utilitzant un mètode sostenible tradicional brasiler anomenat Cabruca, que consisteix en plantar arbres addicionals a la selva per proporcionar ombra als arbres de cacau, un element essencial que les llavors necessiten per sobreviure.