La vacunació d’alumnes d’ESO i Batxillerat començarà dues setmanes abans del curs

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha assegurat que, si es compleixen les autoritzacions que preveu l’Agència Europea de Medicaments, podrien començar la vacunació dels estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxillerat “dues setmanes abans de començar el curs acadèmic”.

“Sens dubte, un pas decisiu per a arribar a la tan anhelada recuperació de la normalitat acadèmica i social serà la vacunació del nostre alumnat”, ha assenyalat aquest dissabte Sánchez en un acte a La Moncloa en homenatge a la comunitat educativa.

En aquest context, ha fet una invitació formal a no només recuperar la normalitat que hi havia abans de la pandèmia, a no conformar-se “amb tornar al punt de partida”: “La comunitat educativa ha demostrat que l’excel·lència acadèmica i educativa són un objectiu a l’abast d’Espanya”.

Per al president de l’Executiu central, a Espanya “hi ha alegria de viure”, una cosa que, en les seves paraules, “es nota en el conjunt de compatriotes”. “Anem llançats en la vacunació, anem rècord rere rècord en les dosis que administrem al llarg dels dies, anem recuperant l’ocupació. Gràcies a la comunitat educativa també ha estat possible”, ha celebrat.

En la mateixa línia, ha insistit que Espanya “està llançada” i ha “posat la directa” cap a una recuperació que, a parer seu, “ha de ser justa i molt més duradora”.