La vacuna Janssen agafarà força a l’agost

El Ministeri de Sanitat ha avançat aquest dimecres que les vacunes segueixen arribant i repartint-se per criteri poblacional general i que a més de Pfizer i Moderna, a l’agost s’impulsarà l’arribada de vacunes de Janssen.

Fonts de l’Ministeri han assenyalat als mitjans de comunicació de Congrés que el criteri de repartiment de vacunes a les comunitats autònomes és des de fa mesos per percentatge de població -sense tenir en compte la població envellida- i que a més aquelles autonomies que no van rebre massa dosi en els primers mesos de vacunació per tenir població més jove estan sent compensades ara.

Sanitat ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat perquè les vacunes “estan arribant” i per exemple, les de Moderna es duplicaran en les pròximes setmanes.

A l’agost està previst que de les 414.000 dosis setmanals d’aquesta marca es passi a les 913.000 vacunes, a les que a més se sumarà l’arribada de més vacunes de Janssen, que fins ara ha vist reduïts els seus enviaments per problemes de proveïment en la seva planta principal d’Estats Units.

El Ministeri a més ha recordat també que no arribaran més dosis d’AstraZeneca després de l’últim gran enviament que va fer al juny atès que la població diana d’aquesta vacuna està més que coberta i l’excedent serà donat al mecanisme COVAX com estan fent altres països europeus.