La UOC pateix un atac informàtic que impedeix l’accés al campus virtual

També ha rebut una nota de rescat dels ciberatacants però descarta respondre-hi

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Imatge del web de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Foto: ACN

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha patit aquest diumenge un atac informàtic que impedeix l’accés al campus virtual. Segons ha informat el centre, es tracta d’un atac de tipus ransomware, que precisament restringeix l’accés a determinades parts del sistema i a vegades demana un rescat per aixecar la restricció.

La universitat ha assegurat a les xarxes que no hi ha “afectació a dades personals” i ha anunciat “flexibilitat” amb les entregues dels estudiants que tenien aquest diumenge com a data límit.

Fonts de la UOC han insistit a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que l’afectació és “limitada” i que es preveu anar recuperant la normalitat. De fet, ja es pot accedir a algunes pàgines que fa unes hores no es podien consultar. S’ha aturat el servei mentre s’avalua l’afectació de l’atac i la universitat confia que el campus virtual funcioni en unes hores.

Per una altra banda, la UOC ha rebut una nota dels suposats atacants que han deixat sense servei el campus virtual aquest diumenge. Segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies (ACN), els presumptes atacants han facilitat unes dades perquè la universitat s’hi posi en contacte, però des del centre descarten respondre-hi.